Gå til hovedindhold

Jobmesse 2021

700 jobsøgende var inviteret til speeddating: Jobmesse skabte både håb og ansættelser

22. aug. 2022
Folk til jobmesse inde i Bording Hallen
 • Læs op

Indhold

  IKAST-BRANDE Hallen i Ikast var forleden fyldt af stande med virksomhedslogoer og pjecer, og rundt omkring mødes både nysgerrige og fortvivlede blikke. For det er ikke altid nemt at være jobsøgende.

  Ikast-Brande kommune havde inviteret til jobmesse, hvor 700 jobsøgende fik mulighed for at speeddate med områdets virksomheder. Håbet er, ifølge formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Ikast-Brande Kommune, Birthe Sørensen (S), at skabe opmærksomhed omkring virksomheder, der søger arbejdskraft og så naturligvis at skaffe flere i arbejde.

  - Der er mangel på arbejdskraft mange steder, og vores håb er at matche ledige med de virksomheder, der står og mangler arbejdskraft, siger udvalgsformanden.

  Kathe Kristiansen er uddannelseskonsulent ved Sundhed & Ældre og stod klar med et smil:

  - Hej! Ja kom endelig nærmere.

  I den anden ende af arenaen stod 26-årige Frederik Eriksen fra Nørre Snede. Han har de seneste mange år været omkring en del uddannelser.

  - Jeg har blandt andet taget grundforløbet som murer, tømrer, bygningskonstruktør, og så har jeg været ansat som ufaglært bygningskonstruktør. Senest har jeg gået ledig i et halvt år, så jeg drømmer virkelig om at få et job igen, fortæller han.

  En uventet drejning
  Han trækker luft ind, forsøger at samle modet og går hen mod Brunsgaard A/S Stillads- & Materieludlejning. Her falder han i snak med Brian Sandgaard, som straks kan se et potentiale i Frederik Eriksen.

  - Ham vil vi gerne ansætte, lyder det fra Brian Sandgaard, der er intern konsulent i virksomheden.

  Bagefter er Frederik Eriksen nærmest vokset et par centimeter. Og kinderne - de er fortsat en smule røde efter samtalen.

  - Det gik jo langt bedre end forventet. Tænk hvis det her medfører et job til mig - her er i hvert fald et match, lyder det til, siger han stolt.

  Sidste år måtte jobmesse vige for coronarestriktioner, men for to år siden blev det også en stor succes, lyder det fra Birthe Sørensen.

  - Der var mange, som gik herfra med fornyet optimisme og endda nogle, der kom som arbejdsløse og gik herfra med et job, fortæller udvalgsformanden.

   

  Artikel fra 05.10.2021: (www.ikast-brandenyt.dk/artikel/fb7d1e06-a726-4a74-adfd-cbc822f86824)