Gå til hovedindhold

10 tips til dit CV

Et CV er et nødvendigt redskab, når du skal søge dit næste job. Det beskriver og dokumenterer dine erfaringer og kvalifikationer fra tidligere. Vi har her samlet 10 tips til dit CV.

22. aug. 2022
 • Læs op

Indhold

  1. Hold det kort!
   Et CV bør maks. være på 3 sider. Max 1 side til ansøgningen

  2. Gør det overskueligt
   76% af virksomhederne bruger under 5 minutter på den første sortering i en rekrutteringsproces. Lav afsnit så det bliver læsevenligt i både CV og ansøgning.

  3. Husk punktformer
   Fremhæv dine kernekompetencer i punktform

  4. Husk foto
   73% af arbejdsgiverne vurderer, at det virker positivt med et foto på CV’et

  5. Giv eksempler på dine kompetencer
   Giv eksempler på dine faglige og personlige spidskompetencer

  6. Hvorfor de skal vælge dig
   Fortæl i ansøgningen hvorfor det netop er dig, som er den rette kandidat - og hvorfor du søger jobbet i netop denne virksomhed (ikke kun fordi, at du finder stillingen interessant). Giv eksempler på de opgaver du har løst i tidligere ansættelser og sæt dem i forhold til de opgaver, som virksomheden vil have, at du skal løse

  7. Skriv en målrettet profiltekst
   Fang modtagerens opmærksomhed med en skriftlig elevatortale på 5-10 linjer i starten af dit CV. Sørg for, at læseren har fokus på dine kernekompetencer fra starten af.

  8. Sørg for at CV´et indeholder:
   Kontaktinfo (Navn, adresse, telefonnummer, mail, fødselsdato og evt. civilstand/ børn) Profiltekst, Erhvervserfaring, Uddannelse, Frivilligt arbejde/ organisatorisk arbejde/ tillidshverv, IT, Sprog, Kurser/kørekort, Fritid

  9. I kronologisk rækkefølge:
   Det omvendt kronologiske CV er det mest anvendte. Det er relevant at bruge for alle brancher og alle uddannelsesniveauer, og det er også virksomhedernes fortrukne.

  10. Opdelt efter dine kompetencer:
   Det kompetenceopdelte CV er også relevant for alle brancher og uddannelsesniveauer, men primært for den jobsøger, der enten har meget erfaring og kan samle sine kompetencer i nogle overordnede temaer – eller jobsøgeren med lidt eller ingen erhvervserfaring.

  Husk at et CV skal kunne stå alene – det gør en ansøgning ikke.

  Kilde og CV-inspiration fra Ballisager.com